Янукович скасував строкову службу в армії. Призов залишать лише у внутрішні війська

14 Жовтня 2013, 15:17

«Я сьогодні зранку підписав указ. Вже більше призову не буде. Там все розписано, як будуть звільнюватися в запас солдати строкової служби, і підуть у цьому році останні, і більше не будемо призивати», – сказав Янукович, зауваживши, що набір на строкову службу збережеться лише у внутрішніх військах.

«Сьогодні в нас таке озброєння, такі військові технології, де потрібен дуже високий професійний рівень… Техніка дуже складна, тому армія зараз має бути професійна», – сказав Янукович.

На його думку, до служби у Збройних Силах за контрактом мають іти «ті люди, які прагнуть до служби, яких тягне до військової професії».

Читайте також: В Україні намагаються підмінити поняття контрактної і професійної армії

Текст указу оприлюднений на сайті глави держави.

"Не здійснювати у 2014 році призов до Збройних сил України та інших військових формувань (крім внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України)", – йдеться в указі.

Цим же указом президент постановив у квітні-травні й жовтні-листопаді 2014 року провести призов до внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ.

Також військовослужбовців, призваних на строкову військову службу у 2013 році, які мають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем підготовки спеціаліста або магістра й відслужили встановлені строки строкової військової служби, буде звільнено в запас у січні-лютому й липні-серпні 2014 року.

Янукович доручив Кабінету Міністрів визначити чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу до внутрішніх військ МВС, і обсяги витрат для проведення чергових призовів у 2014 році.