У Львові “беркутівці” запобігли сутичці: затримали 20 активістів

13 Жовтня 2013, 21:49

Як пишуть місцеві ЗМІ, близько 20 активістів «Захисту праці» прийшли під Львівську обласну раду з червоно-чорними прапорами. У  цей же час народний депутат від ВО «Свобода» Юрій Михальчишин спільно з однопартійцями проводив заплановану зустріч з виборцями біля пам’ятника Чорновола.

На місце події прибули правоохоронці та спецпідрозділ «Беркут», які перекрили рух активістам «Захисту праці».

Між  свободівцями та активістами  «Захисту праці» почалася словесна перепалка. Працівники спецпідрозділу «Беркут» взяли останніх в оточення. Після цього активістів погрузили у два мікроавтобуси та забрали у райвідділ.

Як повідомили у прес-службі головного управління МВС у Львівській області, міліція затримала понад 20 молодих людей.  

«Правоохоронці помітили, що між учасниками цих акцій почалася словесна перепалка, яка могла перерости у сутичку. Тому, щоб не допустити порушень громадського порядку, правоохоронці оточили представників однієї з них. Дехто з оточених почав викидати на землю небезпечні предмети, які б могли зашкодити життю та здоров’ю громадян», – повідомили у обласній міліції.

На землі опинились газові балончики, кілька ножів, молоток та металева палиця.

Затриманих доправили у Галицькій райвідділ  для з’ясування обставин.

Цей факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Постраждалих нема.

Як відомо, 13 жовтня у Львові відбувся Марш слави, організований на честь річниці заснування Української повстанської армії. Приблизно 200 учасників ходи були одягнені у форму УПА і несли зброю часів Другої світової війни.