Кличко нагадав Януковичу про відповідальність за зрив асоціації з ЄС

12 Жовтня 2013, 16:39

«До засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, на якому ухвалюватимуть рішення щодо можливості підписання Угоди про асоціацію з Україною, залишились лічені дні. Провідні представники країн-членів Євросоюзу та його керівних органів дали чітко зрозуміти президенту України, що підписання Угоди неможливе без вирішення проблеми вибіркового правосуддя та звільнення Юлії Тимошенко», – заявив лідер УДАРу Віталій Кличко.

«Перекласти відповідальність за зрив підписання Угоди на опозицію, яка, мовляв, діє неконструктивно, Юлію Тимошенко, яка, нібито, висуває нездійсненні умови чи на ЄС, який не враховує зусиль України, – президенту Януковичу не вдасться. Оскільки вся відповідальність за виконання ключових вимог лежить сьогодні виключно на ньому», – заявив Кличко.

Як відомо,  Єврокомісар Штефан Фюле раніше заявив, що Євросоюз чекає від України обов'язкового вирішення питання Тимошенко.  Президент Віктор Янукович під час зустрічі з  Фюле 11 жовтня заявив, що українська сторона шукає шляхи вирішення ситуації, що склалася навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.  

В той же час спікер Верховної Ради Володимир Рибак закликав опозицію і провладну більшість розробити законопроект щодо можливості лікування засуджених за кордоном.