Експерт: на модернізацію армії потрібно $2,5 млрд

7 Жовтня 2013, 16:51

На думку експерта, для модернізації армії необхідно почати виконувати планові показники розвитку Збройних Сил, затверджених президентом. Загалом же, за словами Полякова, на модернізацію армії потрібно $2,5 млрд.

Учасники круглого столу зазначили, що наразі реформа української армії неможлива. За їх словами, на сьогодні головне – сповільнити її розпад і паралельно розробити нову модель Збройних Сил. Експерти, зокрема, пропонували у якості альтернативи створення народного ополчення за швейцарським зразком разом із контрактною армією.

Водночас, депутат від ВО «Свобода» Юрій Сиротюк з посиланням на  генерального директора ДП «Конструкторське бюро «Південне» Олександра Дегтярева заявив, що наразі стан військової техніки є критичним.

«Термін служби всіх видів озброєння закінчився. Зважаючи на прогноз розвитку економіки, і граничні розміри бюджетних коштів, у середньостроковій і віддаленій перспективах навряд чи вдасться забезпечити переозброєння армії на сучасні зразки», – сказав депутат.

Як раніше повідомлялося, екс-міністр оборони Дмитро Саламатін заявляв, що з 1 січня 2014 року Збройні Сили України перейдуть на контрактну основу.

Перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України віце-адмірал Ігор Кабаненко раніше заявив, що останній призов заплановано на кінець 2013 року.

У жовтні минулого року президент України Віктор Янукович вкотре пообіцяв перевести українську армію на контрактну основу.