Рибак обіцяє поки що не відгороджувати журналістів від депутатів

7 Жовтня 2013, 15:27

Рибак зазначив, що «не може бути від журналістів огороджень». Але, в той же час додав, що, можливо, було б доцільно поставити скло висотою 30-40 см, щоб «не падали туди і нічого не кидали нам».

«А якщо людина впаде?», – зазначив Рибак. У той же час він додав, що на сьогоднішній день ніякі рішення з цього питання не приймалися.

Як повідомлялось, 19 вересня депутат від Партії регіонів Олександр Стоян попросив голову Верховної Ради Володимира Рибака захистити депутатів-«регіоналів» від присутніх у сесійній залі журналістів. Він наголосив, що депутати повинні бути захищені від випадкових дій журналістів і додав, що із ложі, де перебувають представники ЗМІ, нещодавно на депутатів впала кришка від фотоапарату. “Ми не знаємо, які функції виконують ці фотоапарати: чи журналістські, чи якісь інші цілі”, – сказав Стоян. У свою чергу голова ВР попросив журналістів поводитися належним чином.

Раніше лідер фракції ПР Олександр Єфремов закликав парламентських журналістів акуратно працювати з технікою на балконі Верховної Ради, щоб випадково не травмувати нікого з депутатів.

Як відомо, з ложі преси помічники опозиційних депутатів та журналісти слідкують за тим, як депутати голосують. В разі "кнопкодавства" ці факти фіксуються і оприлюднюються. Крім того,  ЗМІ неодноразово повідомляли про те, як депутати розважаються під час засідання.