У РНБО запевняють, що Клюєв зустрічався з Коксом і Кваснєвським для розмови про боротьбу з корупцією

4 Жовтня 2013, 12:35

«Андрій Клюєв поінформував співрозмовників про поточні результати реформ в рамках виконання домовленостей, досягнутих під час лютневого саміту Україна-ЄС. Секретар РНБО України повідомив про подальші кроки української сторони, зокрема, у реформуванні сфери правосуддя, системи правоохоронних органів і боротьби з корупцією», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, Пет Кокс та Александер Кваснєвський 3 жовтня відвідували у харківській лікарні ув’язнену Юлію Тимошенко. Зустріч представників Європарламенту і екс-премєра тривала більше 2,5 годин.

Вирішення питання Юлії Тимошенко є однією з умов підписання Угоди про асоціацію Україна ЄС, що  планується на саміті Східного партнерства в листопаді у Вільнюсі.

Нагадаємо, у вересні заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров повідомив, що візит секретаря РНБО Андрія Клюєва до Брюсселя був присвячений обговоренню питанню звільнення Тимошенко.

«У питанні, що стосується Тимошенко, існує механізм переговорів, зокрема це візити в Україну колишніх президентів пана Кваснєвського і пана Кокса. Все це необхідно вирішувати у двосторонньому діалозі. Саме цьому присвячений візит секретаря РНБО Андрія Клюєва до Брюсселя. Саме цьому присвячений, зокрема, візит колишніх президентів Кваснєвського і Кокса в Україні в черговий раз для участі в Ялтинському форумі», – заявив Олефіров.