Адмінсуд скасував рішення Київради про визначення меж Києва

1 Жовтня 2013, 20:53

"Київський окружний адміністративний суд скасував рішення Київської міської ради "Про узгодження проекту землевпорядження із встановлення і зміни кордонів міста Києва". Це рішення суду спрямоване на продовження дерибану Біличанського лісу. Це вже не перший випадок, коли рішення Київради, спрямовані на захист Біличанського лісу, скасовуються судами", – заявив він.

"Разом з тим рішення Коцюбинської селищної ради про відчуження землі на території лісу суди визнають законними", – додав депутат.

На його думку, вберегти Біличанський ліс від вирубки допоможе тільки затвердження меж Києва Верховною Радою.

Повідомляєтсья, що на майбутній сесії, 2 жовтня, серед інших, на розгляд депутатам планується винести питання про звернення до Ради із проханням затвердити межі Києва.

Як відомо, Київрада планувала звернутися до Ради із проханням приєднати Біличанський ліс до території Києва ще 11 липня, але сесію міськради було зірвано.

Київрада на сесії 28 лютого схвалила збільшення території Києва на 1 389,4 га до 84 974,4 га за рахунок земель Київської області.

Відповідно до документа, територію столиці планується збільшити за рахунок 6,9 га земель Лісниківської сільради, 0,5 га – Чабанівської селищної ради, 1,6 га – Білогородської сільради, 2,7 га – Ірпінської міськради, 904,7 га – Вишгородської міськради, 56,9 га – Княжицької сільради, 998,4 га за рахунок земель Гнідинської сільради, 87 га – земель села Коцюбинське Ірпінської міськради.

Також проектом рішення передбачається виключення із меж Києва на користь Київської області таких територій: 0,5 га Хотівській сільраді, 20,6 га Білогородській сільраді, 0,6 га – Ірпінській міськраді, 1,2 га – Гостомельській селищній раді, 1,7 га – Горенській сільраді, 41,7 га – Вишгородській міськраді, 0,9 га – Пухівській сільраді, 2,8 га Княжицькій сільраді, 153 га – Гнідинській сільраді, 46 га – Вишеньківській сільраді, 417,3 га – Козинській селищній раді.

Також Київміськадміністрації доручено направити відповідний проект землевпорядження в Київську облраду і Київобладміністрацію для узгодження та звернутися із клопотанням за твердженням меж у Раду.

Позначки: