ДАІ пропонує зробити в’їзд у центр Києва платним

30 Вересня 2013, 12:23

У відомстві вважають, що це "сприятиме вирішенню проблеми руху на автошляхах Києва, розвантажать центральні вулиці міста і зробить пересування по столиці, – як на власних машинах, так і за допомогою міського автотранспорту, комфортним і приємним".

"Як свідчить практика, одним із проблемних питань виникнення заторів на вулицях у центрі столиці є облаштування зон платного паркування на проїзній частині. Таке паркування приводить до того, що одна смуга руху заставлена автомобілями", – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим ДАІ пропонує облаштовувати паркувальні майданчики на газонах, на яких передбачається встановлення міцних газонних решіток, що захистять газони від коліс транспортних засобів.

Також у ДАІ вказують на доцільність створювати паркувальні майданчики за рахунок тротуарів у місцях, де це не заважатиме руху пішоходів.

Крім того, у відомстві пропонують створити перехоплюючі паркінги на кінцевих станціях метрополітену.

“Важливо також вирішити питання щодо відновлення евакуації транспортних засобів, водії яких порушують Правила дорожнього руху у частині зупинки та стоянки”, – сказано в повідомленні.

Позначки: