Укрзалізниця переконує, що вартість квитків зросте непомітно

27 Вересня 2013, 17:18

В Укрзалізниці нагадали, що з 1 жовтня відповідно до Наказу Міністерства інфраструктури запланований другий етап підвищення тарифів на проїзд залізницею. Втім, за словами прес-служби, "пасажири практично не відчують подорожчання вартості проїзду".

"Одночасно (з підвищенням тарифів – Ред.) вступить у дію понижуючий календарний коефіцієнт індексації вартості проїзду у пасажирських поїздах – 0,93. Таким чином, для пасажирів вартість квитків залишиться практично незмінною у порівнянні з вереснем, коли діяв календарний коефіцієнт – 1,02", – йдетсья у заяві.

"Відповідно, вартість проїзду у купейному вагоні поїзда № 91 Київ – Львів (коефіцієнт по днях тижня – 1) з першого жовтня зросте лише на 53 коп. та складатиме 209,02 грн. У вересні вона складала 208,49 грн. У плацкартному вагоні даного поїзда з 1 жовтня підвищення складе 23 коп. – вартість проїзду зросте до 105,03 грн. У вересні ціна квитка на проїзд в аналогічному вагоні становила 104,80 грн", – зазначили у прес-службі.

В Укрзалізниці переконують, що так само мінімально зміниться ціна на квитки і в інших пасажирських поїздах.

"Наприклад, у купейному вагоні поїзда № 12 Київ – Сімферополь вартість проїзду з 1 жовтня зросте на 84 коп. У купейному вагоні поїзда № 13 Київ – Львів вартість проїзду зросте на 29 коп., у плацкартному вагоні на 17 коп", – додали у прес-службі.