Кабмін визначив найгірших керівників областей

26 Вересня 2013, 22:47

Як свідчить документ, оцінка результатів діяльності Ради міністрів АРК, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій за січень-червень 2013 року була проведена відповідно до постанови уряду №335.

Ефективність роботи керівників регіонів оцінювалася за сімома напрямками: економічний розвиток, інвестиційна та інноваційна діяльність, споживчий ринок, населення та ринок праці, житлово-комунальне господарство, захист прав дитини, рівень злочинності.

У п’ятірку лідерів за показниками соціально-економічного розвитку за перше півріччя 2013 увійшли Київ, Севастополь, Крим, Рівненщина та  Київська область.

Найгірші оцінки в рейтингу отримав голова Сумської ОДА Юрій Чмирь. Область посіла 27-місце через провал у таких напрямках, як державні фінанси, розвиток споживчого ринку, а також ринку праці.  За ним у рейтингу слідує голова Львівської облдержадміністрації Юрій Шемчук  – через низькі економічні показники області.

Волинська область посіла 25-е місце, продемонструвавши відставання в інвестиційно -інноваційній діяльності, житлово-комунальному господарстві, захисті прав дітей і за показником рівня злочинності.  Херсонщина опинилася на 24-му місці за провал в інвестиційній діяльності, захисті прав дітей, ЖКГ, споживчому ринку і т.д.

23-е місце дісталося Закарпатській області, яка показала незадовільні результати за показниками рівня злочинності, щодо захисту прав дітей, розвитку споживчого ринку.