У Львові суд відпустив чиновника-хабарника на волю під заставу у 50 тис. грн

23 Вересня 2013, 12:04

Водночас, інших фігурантів цієї справи, зокрема, заступника екс-голови райадміністрації та начальника відділу комунального майна взяли під домашній арешт.

"Галицький районний суд Львова обрав міру запобіжного заходу для голови Залізничної райадміністрації Львова Мирона Тереха, його заступника та начальна відділу комунального майна, яких затримали на хабарі 18 вересня", – повідомили у прокуратурі.

Чиновників викрили в отриманні хабара за підписання акту про виконання робіт будівельною фірмою.

Як повідомлялось, 18 версня суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв, засудив до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки головного інспектора департаменту громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ, якого затримали 7 серпня при одержанні хабара 20 тис. гривень біля головного входу у будівлю міністерства в Києві.

Нагадаємо, працівники управління боротьби з економічною злочинністю Управління МВС у Чернівецькій області 17 вересня затримали за підозрою в одержанні хабарів п’ять  чиновників обласної і районної державної адміністрацій, серед яких – керівник одного з управлінь.

Чиновники вимагали грошей в приватного підприємця за виділення земельних ділянок для розміщення білбордів уздовж однієї з доріг. Зокрема, чиновник з обладміністрації вимагав 23 тис. гривень, чиновники з районної – по $600 і $300.