Синоптики прогнозують бабине літо в середині жовтня

21 Вересня 2013, 21:41

"Дощовий циклон ніколи не приходить один. Якщо вже прийшов, то потяг за собою й інші. До нас дощі приходять з Балкан, з Західної Європи. Саме так почався вересень – холодно і з дощем. А буквально цього тижня в Україну прийде новий циклон, що принесе холод і нові дощі. На високогір’ї Карпат може випадати сніг. До кінця вересня бабиного літа синоптики не чекають. Воно переноситься на жовтень", – прогнозує фахівець.

Діденко вважає, що в цей час з упевненістю говорити про кардинальну зміну клімату через діяльність людей не варто.

За словами експерта, дощова осінь буває в Україні кожний рік, і так було завжди: "На різкі зміни погоди останнім часом звертають увагу, тому що до нас стали приходити серії циклонів. Вересень почався з атмосферних фронтів і холодних циклонів, так буде і надалі ".

Столичний синоптик Олег Христевич погоджується, що клімат поступово міняється завжди. Але до значних змін погоди це поки не приводить.

"Потепління треба трохи почекати. А сьогодні, за старим стилем – тільки п'ятий день осені. Народні прикмети про бабине літо якраз за старим стилем і складали, орієнтувалися на нього у часі. Тому двотижневе потепління буде не раніше в середині жовтня. Люди до того часу вже встигнуть добре одягнутися, а тут раз – і потепліло. Такий приємний і несподіваний сюрприз людям буде", – прогнозує фахівець.

Як повідомлялось, у вихідні дні Україну чекає прохолодна погода з дощами.

Читайте також: Сильні зливи перетворюють українські міста на безпорадні "Венеції"

Позначки: