Слід Кузьміна у ГПУ: «оракул», «Мурка» і листи Обамі

VIP-хроніки
14 Жовтня 2013, 18:30

Кузьмін зробив свою справу, Кузьмін може забиратись…

Дарма колишній заступник генпрокурора Ренат Кузьмін так вірно вислужувався перед своїми роботодавцями. Нічого особливого не вислужив. Так собі: трохи кісток з царського столу і багато проблем, які колись ще не відомо, як «аукнуться».

Ну, трохи грошей, бо як же без них на такій посаді, ну, маєток у Пущі Водиці, ну, слід в історії…

Хоча таким слідом навряд чи варто пишатися. Найціннішим з цього сліду, певно, залишиться прокурорська «Мурка», яку Кузьмін заспівав супервдало. Талант, що тут скажеш.

 

 

А от все решта було трохи незграбно і неінтелігентно.

Ну хто такий Кузьмін, щоб писати листи Бараку Обамі,чи вчити життя європарламентаріїв?

Доки він справно робив брудну роботу на такі незграбності, звісно, заплющували очі, але коли Україна стала на порозі євроінтеграції, а Янукович відчув себе європейським політиком планетарного масштабу, якому навіть дозволили сфотографуватися з тим самим Обамою, Рената Равілійовича Кузьміна вирішили позбутися, щоб не мозолив очі і не псував картинку.

 

 

Не виключено, звісно, що про таку послугу Януковича попросив сам Обама, з яким наш президент встиг потеревенити під час фотографування. Чому б і ні. Адже про що ще, як не про безтактність Кузьміна, міг говорити Обама з Януковичем?

 

Відправивши Кузьміна на лавку запасних у Раду національної безпеки, Янукович ще не зовсім списав його з політики, але помітно понизив, аби той зміг відчути реальність під ногами і перестав ширяти в небесах власної значущості. Колись він, можливо, ще з’явиться на безкрайому небосхилі і виконуватиме якусь «почесну» місію для своїх нових чи старих повелителів. Нині ж країна із задоволенням проводжає його на заслужений відпочинок і з насолодою згадує його неперевершену Мурку.

Згадує його скромний маєток…

 

 

Згадує також його ображений лист Обамі, в якому він скаржиться американському лідеру на американського посла в Україні Джона Теффта, який не дав йому візи до США без пояснення причин, і на інших американських чиновників, які не лише шкодили чесному правосуддю в Україні, іміджу України у світі, іміджу Кузьміна особисто, а й готували арешт Рената Равелійовича в США.

 

 

Згадує країна і його милі пасажі про милосердного Януковича, який помилував Луценка «То, что президент помиловал его, – выражение доброй воли Виктора Януковича, это можно назвать победой милосердия над справедливостью. Луценко – мелкий вор, который пробрался во власть для того, чтобы красть, и он же теперь учит страну, как ей жить?! Это даже не смешно».

 

 

Бракуватиме українцям завжди коректних та оригінальних висловлювань Кузьміна про все на світі, наприклад, про інтернет-ЗМІ.

«А межгалактические прокуроры всех окрестных Вселенных на дорогих летательных тарелках ко мне случайно не слетались тогда? Откуда у Вас эта информация?.. В интернете пишут… На стенах в туалете тоже пишут. И на заборах. И на сараях. Не читайте глупостей…».

 

Бракуватиме і ненаукової фантастики про підступну Тимошенко та «оракула» Кузьміна, написаної, очевидно на замовлення останнього не дуже талановитим автором з-за бугра.

 

 

Та й взагалі його бракуватиме…

 

Читайте також Манна небесна впала на Засуху на Хрещатику, а на Шуфрича в Козині