У президента Чехії готують “великий і важливий” візит до України

12 Вересня 2013, 22:55

«Президент радий візитові в Україну, зокрема, і з погляду нашого головного пріоритету, а ним є економічна дипломатія. Можу вам відверто сказати, що такого інтересу серед чеських підприємців, який є до цього візиту в Україну, ми ще цього року не мали. Наші літаки завжди заповнені підприємцями, але цього разу виглядає, що доведеться летіти двома літаками, повними підприємців», – сказав керівник міжнародного відділу Канцелярії президента Чехії.

В той же час він вказав, що ймовірно  Мілош Земан відвідає два міста:  Київ та Донецьк.

Керівник канцелярії президента додав, що окрім економічної теми, зувага буде приділена двостороннім  відносинам  між Чехією та Україною, а також тому, як Київ просувається шляхом до Вільнюського саміту. "Чехія чітко висловила свою підтримку, щоб Україна досягла успіху в переговорах щодо угоди про асоціацію з ЄС", – підкреслив Кмонічек.

В той же час він відзначив, що президент приділить увагу кільком пунктам взаємної культурної проблематики.

 «Ми справді постараємось, щоб у межах цього візиту всі три основи чесько-українських відносин – політична, економічна і культурна – були наповнені. Передбачаємо, що протягом візиту дійде і до підписання кількох важливих для обох сторін контрактів. Передбачаємо також, що пана президента будуть супроводжувати кілька міністрів, тобто це буде великий і важливий візит», – підсумував Кмонічек.

Як відомо, президент Чехії Мілош Земан прийняв запрошення про візит до України від президента Віктора Януковича.