Клюєв про сусідство з Януковичем у Межигір’ї: “Я буду щасливий”

3 Вересня 2013, 13:58

За словами Клюєва, перед придбанням "Танталіту" (компанії, яка орендує 127 га землi й володіє низкою об'єктів нерухомості на території Межигір'я), він зустрічався із президентом Віктором Януковичем, резиденція якого знаходиться у Межигір'ї.

"Я попросив про зустріч із Віктором Федоровичем, і заперечень не зустрів (щодо придбання "Танталіту"). Він сказав, що буде радий такому сусідству. 22 серпня я підписав контракт і розраховую отримати погодження Антимонопольного комітету", – розповів він.

На питання про походження коштів для придбання "Танталіт", депутат відповів: "Це мої особисті кошти, плюс я беру борг в "Укрпідшипнику" (корпорація, якою володіють брати Клюєви)".

Клюєв назвав попереднім інвестором компанії "Танталіт" колишнього депутата Ігоря Гуманюка, який у серпні цього року придбав компанію "Донбасенерго".

На питання, чому кінцевий власник "Танталіту" і компанії Клюєвих "Актив Солар", яка займається сонячною енергетикою, виступає один і той самий траст в Ліхтенштейні, він відповів: "Це я познайомив Ігоря Миколайовича Гуменюка і свого зятя (керівника "Актив Солар") із одним адвокатом. А потім випадково дізнався із преси, що все зійшлося на одному трасті. Коли компанія нова, часто застосовуються подібні схеми".

Як повідомлялось, Клюєв уточнив, що зараз Адміністрація президента орендує невелику площу для офіційних прийомів. "Якщо у Адміністрації президента виникне бажання ще щось взяти в оренду – з великим задоволенням це зробимо. Але поки питань не виникало. Віктор Федорович живе на своїй території, а дорогами користується загального користування", – сказав він.

"Я буду щасливий, якщо у адміністрації президента, або у Віктора Федоровича, виникне бажання користуватися інфраструктурою, яка будується", – додав депутат.

Раніше повідомлялось, що вартість оренди офісу для президента Віктора Януковича у резиденції "Межигір'ї" становить 99 тис 691 грн на рік.

Нагадаємо, Сергій Клюєв підтвердив, що подав документи на придбання 100% акцій компанії «Танталіт», що володіє частиною резиденції президента Віктора Януковича «Межигір'я». Сума контракту 146 мільйонів гривень. Клюєв заявив, що планує реалізувати на території Межигір'я "великий інфраструктурний проект".