У Пшонки виявили засилля депутатів і чиновників у приймальних комісіях вишів

2 Вересня 2013, 16:22

За його словами, усупереч вимогам законів до складу приймальних та апеляційних комісій деяких навчальних закладів Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Миколаївської, Сумської областей та Києва необґрунтовано включалися депутати обласних і міських рад, керівники департаментів обласних державних адміністрацій, підприємств, сфера діяльності яких не пов'язана з освітою, та особи, які одночасно входили до складу предметних екзаменаційних та атестаційних комісій.

«Натомість до складу таких комісій не увійшли представники профспілкових організацій та органів студентського самоврядування, як того вимагає законодавство», – зазначив він.

Крім цього, додав Вишинський, членами приймальних комісій окремих навчальних закладів Вінницької, Донецької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської областей та м. Києва допускалося неякісне оброблення документів абітурієнтів, неналежне ведення журналів реєстрації їх заяв.

У ГПУ також повідомляють, що за результатами перевірок стану забезпечення молоді на доступність здобуття вищої освіти прокурорами розпочато досудове розслідування в 4 кримінальних провадженнях, складено 1 протокол про вчинення корупційного правопорушення тощо.