Єфремов виправдовує депутатів-регіоналів, які виступають проти євроінтеграції

2 Вересня 2013, 15:13

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, Єфремов зазначив: "Що стосується позиції Колесніченка з даного питання, я її знаю. Є у нас ще депутати, бізнес яких повністю зав'язаний на реалізації продукції в Російській Федерації. Тобто, якщо Росія посилить санкції, то ці підприємства буде дуже важко утримувати на плаву".

Єфремов підкреслив, що у фракції Партії регіонів з повагою ставляться до точки зору кожного народного депутата, і кожен може голосувати, виходячи зі своєї позиції. Регіонал запевнив, що проросійська позиція щодо євроінтеграції не є домінуючою у фракції.

"Будуть окремі депутати, які мають свою точку зору. Напевно, будуть. Але ми ще ведемо роботу в цьому напрямку" , – додав він.

Уточнюючи, хто ще з регіоналів не готовий підтримати євроінтеграційні законопроекти, Єфремов сказав: "Я думаю, що є точка зору з даного питання, напевно, у Богуслаєва, хоча я з ним ще не говорив, мені доповідали просто наші колеги, що він дуже стурбований ситуацією, тому що, дійсно, підприємство зав'язано на ринок Євразійського союзу. І сьогодні в рамках обговорення окремі депутати піднімали питання про те, що нам потрібно більш конкретно обговорити дану точку зору спільно з урядом, що ми зробимо найближчим часом" , – підсумував він.

Нагадаємо, 20 серпня стало відомо, що регіонал Вадим Колесніченко зареєстрував у Верховній Раді законопроект про скасування офіційного зовнішньополітичного курсу України на Європейський Союз .

У свою чергу регіонал президент АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв вважає, що підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС згубно позначиться на високотехнологічних галузях економіки.

"Не знаю, можливо, розмови про підписання угоди з Євросоюзом про асоційоване членство – це якась політична "гра в страшилки", але для наукомістких підприємств таке входження – це моментальна загибель", – сказав Богуслаєв на авіасалоні МАКС- 2013 в Жуковському.

Він зазначив, що як депутат Верховної Ради, обраний за мажоритарним принципом, не має морального і політичного права закликати своїх виборців до Євросоюзу.

"Я не можу тепер як депутат, обраний у своєму окрузі, де проживає 250 тис. осіб, з них 170 тисяч голосуючих, говорити їм: Ідіть до Євросоюзу, де сьогодні 27-30 % безробітних", – сказав Богуслаєв.

Раніше проти асоціацію з ЄС виступав і регіонал Олег Царьов.