Учасникам безладів у столиці Казахстану загрожує до 7 років

2 Вересня 2013, 01:08

Як повідомили у місцевій поліції, за фактом безладів, що розпочались через відмову від продовження виступу співака Кайрата Нуртаса, порушено кримінальну справу за статтею «хуліганство».

«Молоді люди кидали на сцену, а потім і один в одного каміння і пластикові пляшки. Були пошкоджені автомашини. Правоохоронці оточили територію та затримали найактивніших учасників погрому», – повідомили у поліції.

Більшість затриманих після  попереднього дізнання відпустили.

Уранці 1 вересня акім Алма -Ати Ахметжан Єсимов провів екстрену нараду за участю керівників силових відомств міста щодо інциденту.

Як відзначили представники прокуратури , керівництво ТРЦ не отримало офіційний дозвіл для масового заходу через малопридатність місця, проте не стало скасовувати оголошеного концерту. У Відтак щодо керівництва "Прайм- Плаза " порушено кримінальну справу за статтею про "недобросовісне ставлення до обов'язків".

Правоохоронці заявили, що попереджали організаторів концерту про недоцільність його проведення.  "29 серпня організаторам концерту було видано письмове повідомлення про недоцільність проведення заходу в зв'язку з непідготовленістю місця. Керівництву центру було запропоновано скасувати концерт , однак вони заявили , що забезпечать правопорядок самостійно" , – розповіли в прес –службі поліції.

Щодо організаторів концерту також порушено кримінальну справу за статтею про недобросовісне ставлення до обов'язків

 Стаття передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до семи років або позбавлення волі на той же термін.

Як повідомлялось, під час заворушень серйозно постраждали щонайменше троє людей – дівчина і двоє військовослужбовців внутрішніх військ.