На Тернопільщині міліціонер попався на хабарі в $4 тисячі

28 Серпня 2013, 22:10

Як повідомили у відомстві, оперуповноважений одного з підрозділів внутрішніх справ, будучи добре обізнаним з результатами перевірки, проведеної фінансовою інспекцією у медичному закладі   області, та матеріалами кримінального провадження, розпочатого за фактами виявлених порушень, вирішив скористатися цією інформацією для власної вигоди.

«Домовившись про зустріч з керівником лікувальної установи, працівник міліції запропонував йому «відкупитися» від розслідування економічних порушень, виявлених у ході перевірки у медичному закладі. Своє сприяння у закритті за вказаним фактом кримінального провадження та непритягнення посадовця до кримінальної відповідальності правоохоронець «оцінив» у $4 тис. Після отримання грошей його затримали правоохоронці», – повідомили в прокуратурі.

Розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.368 ККУ – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Як повідомлялось, 9 серпня у Донецьку працівника міліції затримали під час одержання хабара у розмірі 12 тис. грн за сприяння в знятті особи з міжнародного розшуку.