Клюєв поїхав у Брюссель прискорювати євроінтеграцію України

27 Серпня 2013, 10:53

«Основною метою візиту стане обговорення з Комісаром ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле, а також експертами Єврокомісії актуальних питань порядку денного Україна-ЄС, включаючи підготовку до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у листопаді цього року», – йдеться у повідомленні.

На зустрічах у Брюсселі Клюєв також планує обговорити реалізації Плану дій щодо лібералізації візового режиму між Україною і Євросоюзом.

Як повідомлялось, 26 серпня представник Єврокомісара Пітер Стано повідомив, що Штефана Фюле запросив на 27 серпня до Брюсселю Андрія Клює ва на розмову про готовність України до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

На 28 серпня у Брюсселі за цією ж темою запланована зустріч Фюле з лідерами опозиції Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком та Олегом Тягни боком.

Нагадаємо, 12 березня своїм указом № 127/2013 Вікор Янукович доручив Андрію Клюєву здійснювати координацію діяльності центральних органів виконавчої влади у сфері європейської інтеграції України та взаємодію з інститутами ЄС.

У відповідь Клюєв запевнив, що таке доручення є для нього справою «честі та політичного вибору».