Януковичу цілують руки, дякують за футболки та скаржаться на особисті проблеми

26 Серпня 2013, 14:58

Найбільше громадянам України цього року вдалось поспілкуватись із президентом у лютому під час телевізійного проекту «Діалог з країною».  

Так жителька Білоцерківського району Людмила Стригун звернулась із вимогою відремонтувати її будинок та провести стаціонарний телефон. Вона мотивувала свою вимогу тим, що вона – дочка померлого інваліда війни. Після цього президент дав доручення тодішньому міністру юстиції Олександру Лавриновичу та губернатору Київщини Анатолію Присяжнюку розібратися з проблемою. Згодом Присяжнюк відзвітував про виконання доручення.

Запам’яталась Україні подяка Януковичу від працівниці Кіровоградського академічного театру за ремонт будівлі. Зокрема, замість запитання жінка дуже театрально і радісно розповідала про ремонт театру та дякувала президенту за нього. Янукович у той час посміхався.

У квітні під час візиту до Вінниці кільком українцям також вдалось поговорити із Віктором Федоровичем. Зокрема біля Вінницької облдержадміністрації, коли Янукович вийшов із машини, з натовпу жінка голосно вигукнула: "Віктор Федорович!", глава держави підійшов до неї. Близько трьох хвилин вони обговорювали її особисті проблеми. Згодом ще одна жінка окликала президента, і він знову підійшов. Жінки емоційно говорили про проблеми, на що Янукович казав: "Спокійно, спокійно", та обіцяв їх вирішити.

Президент у Вінниці

Наступного разу у Вінниці під час спілкування із городянами Віктору Федоровичу цілували руки. Одному чоловікові з натовпу вдалося поспілкуатися із президентом біля будівлі облдержадміністрації. Вінничанин щось активно розповідав Януковичу, після чого поцілував руку. Віктор Федорович відреагував на подібний жест спокійно та продовжив спілкування з іншими.

 

У травні після завершення фінального матчу Кубка України Янукович поспілкувався з уболівальниками на стадіоні. Під час розмови до Януковича звернувся 14-річний юнак з проханням допомогти йому отримати футболку капітана «Шахтаря». Як повідомляє прес-служба президента, Янукович одразу доручив міністру молоді і спорту Равілю Сафіулліну посприяти юному вболівальнику. За отриману футболку Срни юнак подякував главі держави: «Я дуже вдячний Президенту. Якби не він, я футболки не отримав би».

Однак не всім вдається висловити президенту те, що вони хочуть. Так, у червні Янукович близько однієї хвилини спілкувався з працівниками металургійного заводу в Єнакієвому. Вітали його на території заводу 50 жінок і кілька чоловіків з числа керівництва. За 15 хвилин до появи президента робітниць заводу проінструктували і вишукували у дві рівні шеренги. При появі Януковича жінки хором прокричали: "Здрав-ствуй-те!".

Янукович і супроводжуючі його особи зупинилися навпроти робітниць на відстані близько 2 метрів і запитав: «Ви знаєте, з якого приводу ми приїхали?» «Звичайно!» – відповіла одна з працівниць. Янукович повідомив, що прибув, щоб поліпшити в Єнакієвому екологію. Під час спілкування жінкам не дозволялося залишати відведених для них позицій і задавати президенту запитання.

На днях у Донецьку на прохання глави держави «по-чесному» сказати, як їм живеться, донеччани заявили, що живуть добре. Одна із жінок як аргумент зазначила, що у них красивий голова ОДА. «Наш Шишацький (голова облдержадміністрації – Ред.) – красивий», – сказала вона. «І так ми й живемо», – додали інші. 

Також у Донецьку Віктор Ремньов, один із шахтарів, якого президент нагородив званням Герой України звернулися до президента зі словами: "Ми підтримуємо вас у всіх справах". 

Як повідомлялось, політики, письменники й науковці називали Януковича Африкою, українським Черчілем, «лучєзарним» та «інтелігентом вищої проби».