Кримські татари попередили, що вважатимуть міліцію співучасниками Паніна

23 Серпня 2013, 17:21

Чубаров зазначив, що останнім часом у Криму вчинено низку дій, за які, за законодавством України, має наставати кримінальна відповідальність за статтями про розпалення національної ворожнечі й ненависті.

Представник меджлісу підкреслив, що, водночас, правових наслідків цих дій немає, як і реакції від керівництва автономії.

«Вони сьогодні мовчать із приводу Паніна. Проблема не в Паніні – проблема в озвучуванні ось цієї фашистської ідеології тут, у Криму», – заявив Чубаров.

«Тому я хочу заявити про те, що якщо сьогодні-завтра Панін не буде арештований і стосовно нього не будуть розпочаті передбачені законом заходи щодо розслідування злочину, який підпадає під відповідну статтю Кримінального кодексу України, ми будемо вважати, що Головне управління СБУ і Головне управління МВС у Криму є співучасниками Паніна», – попередив він.

«Людина вчинила злочин – вона має бути арештована», – наголосив Чубаров.

Він запевнив, що татари – не мстиві чи кровожерливі.

«Кожний може оступитися. Але те, що зробив Панін – це не помилка. Нехай зазнає кари відповідно до закону України й внаслідок цього потім йому буде заборонено в'їзд на територію України», – заявив представник меджлісу.

«Якщо ми цього не зробимо, завтра з'явиться сто, тисячі Паніних, за ними підуть дивізії… І не буде не лише майбутнього, якого прагнуть кримські татари, не буде й самої України. Невже це не зрозуміло?», – підкреслив він.

«Ми до кінця вечора чекаємо офіційної позиції кримської влади: Анатолія Могильова, Віктора Плакіди, Володимира Константинова, а також начальників Головних управлінь СБУ й МВС у Криму. Вони мають озвучити нам свою позицію, а не дзвонити комусь кулуарно для того, щоб хтось перед кимось вибачався. Злочин вчинено стосовно кримськотатарського народу й стосовно України», – заявив Чубаров.

Як повідомлялося, російський актор Алєксєй Панін був пасажиром одного з автомобілів, що потрапили у ДТП в Алушті 21 серпня. Він визнав, що перебував в автомобілі, а також підтвердив, що вдарив водія другого автомобіля.

Розповідаючи про те, що трапилося в інтерв'ю «Комсомольській правді в Україні», актор назвав свого опонента «хлопчиком-татарином».

«А ви ж їх знаєте – татар?! Він сам був винен, але захотів отримати від нас грошей, я йому сказав, що давайте, мовляв, якось вирішимо, адже на машині навіть подряпин не було. Але він же хлопчик-татарин, я йому дав трошки по морді, і цим все закінчилося», – коментував ситуацію Панін.