У День Незалежності Кличко з байкерами покатається на мотоциклі, а Тягнибок перепливе Дніпро

23 Серпня 2013, 08:10

Як повідомляє прес-служба УДАРу, в День Незалежності активісти партії розпочнуть акцію «Україна – це Європа». Близько 20 байкерів зі Львова, Києва та Житомира вирушать зі столиці у мотопробіг до Вільнюса. Вони проїдуть країнами Євросоюзу: Угорщиною, Польщею, Словаччиною та Литвою. Старт мотопробігу дасть Кличко, який проїде з байкерами вулицями Києва.

Передбачається, що у Вільнюсі, де в листопаді відбудеться саміт «Східного партнерства», на якому Україна має підписати Угоду про асоціацію з ЄС, учасники мотопробігу зустрінуться з представниками литовської влади і засвідчать бажання українців рухатися до інтеграції з Європою.

Водночас, 23 та 24 серпня в обласних центрах України кількасот волонтерів УДАРу роздаватимуть державну символіку – синьо-жовті прапори та стрічки – всім охочим: як перехожим, так і автомобілістам.

У свою чергу народний депутат від ВО «Свобода» Юрій Сиротюк повідомив, що його політична сила 24 серпня вирішила провести максимум святкових акцій по всій Україні, «оскільки кожна регіональна організація наполягала на тому, щоб проводити певні заходи у себе».

«Майже в усіх обласних центрах будуть паради вишиванок, організаторами яких і співорганізаторами є «Свобода». І концерти, мистецькі акції, спортивні турніри», – зазначив він.

Також Сиротюк нагадав, що щорічно на День Незалежності лідер «Свободи» Олег Тягнибок та керівництво партії здійснює символічний заплив річкою чи озером в Україні.

«Цього року плануємо, що це буде якесь місце в центрі України», – сказав депутат і додав, що ймовірно, це буде Дніпро на Полтавщині.

Нагадаємо, раніше голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявляв, що 24 серпня опозиція проведе всеукраїнську акцію «Вставай, Україно!».