Орхідея – квітка яка вражає

23 Квітня 2024, 11:02

Місцева флора радує різноманіттям рослин, але людину завжди цікавить щось нове, привезене з інших далеких країн. Букети з троянд чи тюльпанів – то красиво і так класично. Але хочеться чогось незвичайного ще більш розкішного.

Тому і з’явилася в наших краях орхідея. Сказати, що зовнішність у цієї квітки незвичайна – не сказати нічого. Причому в каталозі УкраФлора запропоновані орхідеї різних видів. І як показує практика, до самих популярних відносять Фаленопсис, орхідею Ванду та Каттлею.

Різні форми та кольори

Саме так. Орхідея це квітка, яка вражає кількістю варіацій в плані форми та кольору. Фаленопсис ще називають квіткою-метеликом, бо він справді схожий на нього. Одна із головних переваг саме цього виду – дуже широка відтінкова палітра. Доглядати за ним зовсім не складно. Але не дивлячись на те, що квітка «заморська», прямих сонячних променів вона не любить, особливо влітку. Для поливу можна використовувати різні методики. Та важливо пам’ятати, що заливати кореневу систему рослини не потрібно.

Не обійтися без підживлення. Ідеальний вибір – спеціальне добриво для орхідей. Ця рослина радуватиме вас своїми квітами майже круглий рік а особливо восени та взимку. Напевно тому її так обожнюють флористи і взагалі квітникарі. Ну хто відмовиться від справжнього тропічного саду у себе на підвіконні посеред зими!

Якщо Фаленопсис – це квітка, яка привертає увагу різнокольоровими рішеннями, то орхідея Ванда – то красуня з красунь. Ця квітка вражає і своїм виглядом кореневої системи і самих квіточок. Унікальні кольорові варіації просто дивують. Цей вид потребує яскравого освітлення і аерації повітря біля кореневої системи. Але квітка дуже ніжна і треба її берегти від «сонячних опіків».

Якщо вам до смаку не просто красиві рослини, а такі що мають ефектну зовнішність – для вас орхідея Каттлея. Її великі ароматні квіти можуть мати забарвлення і біле, і червоне, і фіолетове. Ця орхідея вас точно вразить своїм незвичайним екстер’єром. Але треба бути готовим ще і до того, що у догляді це примхлива рослина. Тому якщо ви тільки початківець у розведенні орхідей, каттлея – це не ваша квітка №1. Купувати саме цей вид краще вже тоді, коли ви вже станете досвідченим квітникарем.

Королівство орхідей дуже різноманітне і красиве. І не дивно що ці квіти зразу сподобалися місцевим квітникарям. До речі,придбати орхідею можна як у вазоні, так і в букеті. Професійні флористи запропонують вам такі комбінації різних рослин, які дозволять цій розкішній квітці розкритися наповну.

Ознайомитися з доступними рослинами можна за допомогою фото на сайті UkraFlora. Консультанти порадять вам не тільки які рослини краще придбати в залежності від вашого досвіду але і підкажуть як краще за ними доглядати В більшості випадків правильний догляд – це гарантія того, що рослина радуватиме вас шикарними квітами круглий рік.

 

Позначки: