2019 рік став рекордним за кількістю залучених до навчань ППО військ – Міноборони

23 Грудня 2019, 15:49

2019 рік став рекордним за кількістю військ, залучених до навчань протиповітряної оборони. Про це повідомляє Міноборони, цитуючи повідомлення інформагентства АрміяInform за четвер, 19 грудня.

 

«2019-й став рекордним щодо кількості, якості та масштабів залучених до навчань ППО військ», – йдеться в повідомленні.

 

Як зазначається, цьогоріч у Повітряних Силах провели понад півтори сотні заходів бойової підготовки – зокрема, командно-штабні, тактичні навчання, тренування чергових сил. У Генштабі озвучили чотири заходи бойової підготовки, спрямовані на нарощування спроможностей загальної системи ППО:

 

  • навчання з бойовими стрільбами зенітних ракетних комплексів Сухопутних військ на полігоні «Ягорлик»;
  • командно-штабне навчання з ППО держави під керівництвом командувача Повітряних Сил ЗСУ генерал-полковника Сергія Дроздова;
  • стратегічне командно-штабне навчання з органами військового управління, військами ЗСУ й іншими складовими сил оборони «Козацька воля – 2019» під загальним керівництвом Начальника Генштабу – Головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Руслана Хомчака;
  • підсумкові тактичні навчання з бойовою стрільбою підрозділів ЗРВ.

 

Нагадаємо, 15 грудня у Чорне море зайшов ракетний есмінець ВМС США USS Ross DDG71. Це 29-й візит військового корабля нечорноморських країн НАТО з метою підтримки союзників та партнерів регіоні в 2019 році. У порівнянні з 2018 та 2017 роками кількість візитів зросла майже у 1,5 рази, у порівнянні з 2016 – майже вдвічі.