Тиждень.ua
Новини Політика Економіка Світ Суспільство Культура Історія Подорожі Авто Спецтеми Війна Колонки Архів журнал «Український тиждень» Передплата Пошук Галерея Інфографіка Відео Прес-релізи
16 травня, 2011   ▪   Віталій з Тернополя   ▪   Версія для друку

Коньяк і шкарпетки. Частина друга (конкурс Тижня)

Після випадку зі шкарпетками в мене розпочалася чорна коньячна смуга. Складалося враження, що в останні роки на Шрі-Ланці були рекордні врожаї чаю, тому що коньяк, куплений вже в офіційній торговій мережі, став надто нагадувати суміш чорного цейлонського чаю зі спиртом невідомого походження
Коньяк і шкарпетки. Частина друга (конкурс Тижня)

Тому зараз хочу поділитися набутим досвідом перевірки кількох основних правил вибору коньяку. Лише зазначу, що текст подано з погляду звичайної людини, яка вживає коньяк лише час від часу з нагоди якогось великого свята (наприклад, дня незалежності Науру) або як зігріваючий напій в зимову пору року на гірських схилах Карпат, і яка аж ніяк не претендує на звання коньячного гурмана.

Теорія 1.Вибираючи коньяк, варто орієнтуватися на відомі марки.

Коментар. Як засвідчила практика, або ці марки найчастіше підробляють, або виробники дуже сильно полюбляють заощаджувати на бочках і необхідних термінах витримки спиртів.

Висновок. Не працює.

Теорія 2.Обирайте нову невідому марку, оскільки, або її ще не встигли підробити, або власник вироблятиме якісний продукт, щоб завоювати ринок.

Коментар. Коньяк, придбаний за цим правилом, мав красиву незрозумілу французьку назву, мав вірш на етикетці та й коштував значно більше середнього. Основними властивостями напою виявились сльозогінність та зупинкодиханність.

Висновок. Теорія випробовувалась лиш один раз, тому, можливо, мені просто не пощастило.

Теорія 3.Корок пляшки має бути з коркового дерева.

Коментар. Можливо, з погляду теорії, це і неправильно, але мені траплялися як досить пристойні напої з пластиковим корком, так і рідкісна отрута з корковим.

Висновок. Для «негурмана» не працює.

Теорія 4.Уважно читайте склад напою на етикетці.

Коментар. Зазначений на пляшці склад практично всіх коньяків, від найдорожчих французьких до найдешевших наших, ідентичний і містить лише те, що має бути.

Висновок. Не працює. Зауважу лише, що це правило працює стосовно вин, в складі яких не має бути двоокису сірки, і який там, здебільшого, тепер є.

А наостанок нагадаю, що коньяк – напій не для застілля і не передбачає закушування квашеним огірочком.

Беріть участь у конкурсі  Тижня та вигрівайте призи – книги видавництва «Темпора»


Матеріали за темою:

Реклама
Останні публікації згорнути
Новини партнерів 24tv.ua
Новини партнерів RedTram
Зворотний зв'язок
Тиждень дуже цінує думки своїх читачів і намагається враховувати їхню думку. Відгуки, коментарі і просто враження від прочитаного матеріалу ви можете надіслати за допомогою системи зворотнього зв 'язку. Редакція сайту обіцяє уважно вивчати ваші повідомлення — найцікавіші з них ми публікуватимемо у спеціальних статтях. Дякуємо за увагу та співпрацю.
 
©2007-2016 Тиждень.ua
Передрук або будь-яке інше комерційне використання сайту можливе лише з дозволу редакції.
RSS
Interfax

Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук чи наступне поширення iнформацiї, що мiстить посилання на "Iнтерфакс-Україна", суворо забороняється. Передрук, копіювання або відтворення інформації, яка містить посилання на агентство "Українські Новини", в будь-якому вигляді суворо заборонено