Канадська яловичина та готові до вживання м'ясні продукти з дозволом на експорт до Європейського Союзу отримали доступ на український ринок після скасування заборони, запровадженої українським урядом в 2014 році. Про це 22 липня повідомив ресурс Market Watch з посиланням на міністра сільського господарства Канади Джеррі Рітца і міністра міжнародної торгівлі Еда Фаста.

За словами канадських посадовців, йдеться про м’ясо великої рогатої худоби віком до 30 місяців та готові до вживання м'ясні продукти.

Як повідомляється, доступ на український ринок є важливим для Канади, адже загальний обсяг імпорту яловичини в Україну у 2014 році склав $ 17,1 млн.

Уряд Канади тісно співпрацює з Україною, щоб розширити кількість установ, які отримають право на експорт після перевірок української влади.

Нагадаємо, 14 липня у Оттаві прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та його канадський колега Стівен Харпер підписали документ про завершення переговорного процесу щодо створення зони вільної торгівлі між Україною та Канадою. 

Як повідомляється, відразу після набуття чинності угоди Канада відкриє українським експортерам вільний доступ до 98% свого ринку товарів. Натомість Україна, перш ніж лібералізувати ринок, повністю скасує імпортні мита, зокрема на канадську яловичину, лібералізувати ринок, повністю скасує імпортні мита, зокрема на канадську яловичину, свинину, бобові, крупи, масло каноли, оброблені харчові продукти і корми для тварин.